Arkitektur og Akustik
Velkommen > ARKITEKTUR + AKUSTIK > AKUSTIK

AKUSTIK

Arkitektur og Akustik er uadskillelige.  Deres fællesnævner er Rumgeometrien, Materialevalget, Konstruktionen og detaljeringen.  De valg som man foretager for arkitekturens skyld har uvægerlig indflydelse på akustikken.  

 

Der er ikke kun én måde at løse en akustisk opgave på.  Mulighederne begrænses kun af kreativiteten.  Det er en kreativ udfordring at bearbejde de egnede materialer og rumgeometrien således at man opnår det ønskede arkitektoniske udtryk.  Det er design at finde frem til netop den løsning som integrerer akustikken med arkitekturen på den bedst mulige måde.  Den akustiske løsning skal se gennemtænkt og nydelig ud samtidig med at den fungerer.   

 

God arkitektur kræver planlægning.  Det samme gælder god akustik. Indarbejder man akustikken i planlægningen af en byggeopgave, er man godt på vej til at løse den på en systematisk og organiseret måde.  Den organiserede tankegang er et værktøj som gør processen overskuelig og man kan komme mange potentielle akustiske problemer i forkøbet. 

 

Er skaden imidlertid sket, at bygningen står færdig med en utilfredsstillende akustik, så er det aldrig for sent at rette op på forholdene.  Langt den bedste løsning at foretrække er at akustikken fungerer når bygningen står færdig.

 

God akustik er når akustikken passer til formålet.  God akustik understøtter og bidrager til en positiv arkitektonisk oplevelse.

For at downloade hele bogen  Akustik for Arkitekter  Klik her.  Bogen er en levende bog som altid er under udvikling.

 

ARKITEKTUR + AKUSTIK
Bodil Vaupel, MAA, AIA
Paludan Müllers Plads,

5300 Kerteminde, Denmark
(+45) 6532-2221 (+45) 6166-2893
vaupel@alum.MIT.edu
CVR: 18 06 85 32

 

Udvalgte Opgaver

 

Tilbage

 

Kontakt