Arkitektur og Akustik
Velkommen > ARKITEKTUR + DESIGN > Arkitektur > Pakhuset i Kerteminde

Pakhuset i Kerteminde

Udgangspunktet: 

Stuen er stor (5,5m gange 8m) og lavt til loftet (2,2m).  Det var et rum med ekstreme dimensioner.  I stuen står et flygel som flittigt bliver brugt.  Akustikken var hård på grund af de mange reflekterende materialer (mursten, trægulv og træloft) og den lave loftshøjde. Dette gav sig udtryk i et for højt lydniveau og vanskeligheder med at spille et pianisimo.  Lyden fra instrumentet blev kastet tilbage uden først at sprede sig i rummet, at blive diffuseret og delvis absorberet.  Dette begrænsede mulighederne for at udtrykke sig musisk.

Løsningen:

Løsningen bestod i at hæve loftshøjden og derved øge rumvolumet.  Cirka halvdelen af loftet blev revet ned og stuen står dobbelthøj i denne halvdel.  De fritgjorte stolper og bjælker, vinduesnicher, tæpper og møbler medvirker til en god diffusion i rummet.  Der blev monteret absorbenter i loftet for at opnå en lyddæmpning og for at reducere efterklangstiden.

 

Med tilladelse fra L. Hammerich A/S 

http://www.troldfon.dk/sw13410.asp  Tekst

http://www.troldfon.dk/sw13404.asp   Billeder

 


Det gamle pakhus i Kerteminde

Akustikken var i fokus, da akustiker og arkitekt Bodil Vaupel besluttede sig for at renovere sit hjem i det 150 år gamle pakhus i Kerteminde. 

Et stort opholdsrum med fritlagte bjælker, rustikke mure og dybe vinduesnicher har trods den markante loftshøjde fået en "hyggelig og varm" akustik.

 

Billeder og tekst af Af Helene Høyer Mikkelsen – arkitekt MAA

 

 

Tilbage