Udgangspunktet:
Stuen er stor (5,5m gange 8m) og lavt til loftet (2,2m). Det var et rum med ekstreme dimensioner. I stuen står et flygel som flittigt bliver brugt. Akustikken var hård på grund af de mange reflekterende materialer (mursten, trægulv og træloft) og den lave loftshøjde. Dette gav sig udtryk i et for højt lydniveau og vanskeligheder med at spille et pianisimo. Lyden fra instrumentet blev kastet tilbage uden først at sprede sig i rummet, at blive diffuseret og delvis absorberet. Dette begrænsede mulighederne for at udtrykke sig musisk.
Løsningen:
Løsningen bestod i at hæve loftshøjden og derved øge rumvolumet. Cirka halvdelen af loftet blev revet ned og stuen står dobbelthøj i denne halvdel. De fritgjorte stolper og bjælker, vinduesnicher, tæpper og møbler medvirker til en god diffusion i rummet. Der blev monteret absorbenter i loftet for at opnå en lyddæmpning og for at reducere efterklangstiden.
Med tilladelse fra L. Hammerich A/S
http://www.troldfon.dk/sw13410.asp Tekst
http://www.troldfon.dk/sw13404.asp Billeder
|
 |
|
Det gamle pakhus i Kerteminde
Akustikken var i fokus, da akustiker og arkitekt Bodil Vaupel besluttede sig for at renovere sit hjem i det 150 år gamle pakhus i Kerteminde.
Et stort opholdsrum med fritlagte bjælker, rustikke mure og dybe vinduesnicher har trods den markante loftshøjde fået en "hyggelig og varm" akustik.
Billeder og tekst af Af Helene Høyer Mikkelsen – arkitekt MAA |
Tilbage
|